Tuesday, 15 December 2015

TESTIMONI : Hamil Dengan Set Subur Shaklee Setelah 6 Tahun Berehat

TESTIMONI SET SUBUR SHAKLEE!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Assalamualaikum
Kali ni terpanggil nak berkongsi dengan semua. Mula2 malu.. tapi bila difikirkan boleh membantu org lain.. saya rasa x salah saya berkongsi berita gembira di sini

Alhamdulillah.. setelah 6 tahun berehat .. akhirnya saya disahkan hamil sekali lagi. 2 tahun sudah saya mengalami keguguran setelah kandungan berusia 7 minggu.

Kali ini..kandungan telah berusia 9 minggu. Saya cuma berdoa dan tawakkal kepada Allah supaya kali ini ada rezeki..insyaAllah.

Dah bermacam2 produk saya ambil..termasuk.jamu. bayangkan balik kampung semua org tanya soalan yg sama.." bila nak tambah lagi?.. balik kg mertua.. org tanya.. kapan lagi...tambah dedeknya.. hehehe.

Tension jugak lama2.. Saya pejam mata..tinggalkan semua produk lain.. termasuk.jamu2... saya istiqomah dengan GLA COMPLEX dan ALFALFA COMPLEX.

Tutup mata..pekak kan telinga. Saya consume gla setiap hari..alfalfa setiap hari. Ada ja masalah period sikit atau sakit..rujukan saya...adik saya sendiri.

6 bulan tanpa jemu makan secara consistent, Alhamdulillah...syukur...berkat doa dan usaha tanpa jemu..



Rakan2 yg masih belum ada anak...atau sedang mencuba.. amalkan..gla.
Alfalfa. Suami makan ZINC COMPLEX dan VITA E COMPLEX. 

InsyaAllah...berdoa sentiasa. Syukur Alhamdulillah.

Doakan kali ini rezeki saya hingga 9 bulan.. ;) - Puan Watie, sharing di SGL

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Jom dapatkan konsultasi dari saya!
Whats app @rabihah_anis di 0196667748 untuk maklumat lanjut!

Friday, 4 December 2015

TIPS : BACK UP YANG ANDA PERLU BAWA SEMASA TRAVEL JAUH

As salam..
Nak sharing tips utk mereka yang nak travel 😊

Bagi mereka yang hendak melawat ke tempat2 yang memerlukan sesi berjalan yang lama (seperti kami di Italy), sebaiknya sediakan back up untuk make sure anda "kuat" sepanjang tempoh lawatan..

Ada kemungkinan anda akan give up selepas hari pertama lawatan kerana keletihan dan melayan kaki yang sakit.

Sebagai contoh, semasa kami di Florence di hari ke 3, kami telah berjalan sepanjang city tour dari jam 8 pagi sehingga 10 malam (lps sarapan dan kembali ke hotel selepas dinner) yang dianggarkan perjalanan kaki sejauh 12km..

Balik ke hotel cepat2 ambil 4 biji #Ostematrix sebelum tidur kerana tidak mahu terlepas menyertai lawatan ke tempat seterusnya untuk keesokan hari..



Alhamdulillah, bangun pagi tiada rasa lenguh atau sakit kaki dan dapat meneruskan pengembaraan tanpa masalah ☺️☺️

Jadi pastikan anda membawa back up ya!
Jangan biarkan keletihan berjalan mengganggu percutian anda!
Tambah2 pula kalau dapat tawaran melancong PERCUMA seperti kami!
Mesti lah nak enjoy kan! 😚😚

Truly,
Biha
Who amazed with Ostematrix Shaklee πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

Saturday, 19 September 2015

KETUK-KETUK KUALI : Resipi Ayam Masak Kicap

AS Salam..

Lama tak bersiaran..
Nampak sangat tak sempat nak update blog selalu..

Ok hari ni nak share resipi Ayam Masak Kicap Dapur Kecilku 😚😚
Simple je cara masak nya tapi anak2 mmg hantu lah makan..
Ni pun tadi balik dr ofis agak lambat sbb ada meeting, terus keluarkan ayam dr peti ais n tgh mandi br decide nak masak apa πŸ˜‚

Bahan2 :
1. Ayam (isi / tulang2 sikit..ku campur sebab hencik suami tak suka part isi sangat..)

2. Kentang (potong dlm suku inch)

3. Bawang merah 

4. Bawang putih

5. Kicap

6. Sos tiram

7. Serbuk kunyit

8. Minyak masak

9. Garam

10. Lada sulah & lada hitam (ni ku tak letak sebab hencik husband tak suka)

11. Cili merah sebiji

Cara masak :

1. Gaulkan ayam dengan kunyit dan gorengkan sehingga separuh masak..kalau nak smp sikit garing pun sodap yo..angkat dan toskan ayam lps dah agak2 masak..

2. Gaulkan kentang yg dh potong nipis dengan kunyi dan gorengkan sehingga masak..kentang ni lambat nak masak, so better goteng dulu supaya x lama nak biar dlm kuah tu nanti..

3. Tumbuk bawang merah n bawang putih..

4. Panaskan minyak sikit (guna lebihan minyak goreng tadi pun ok je)..

5. Masukkan bawang yg dah ditumbuk..goreng smp naik bau..

6. Masukkan sos tiram dan kicap..

7. Masak sampai rasa dah okay, then masukkan ayam n kentang..

8. Masukkan garam, lada sulah ngan potong dua cili merah..

9. Bila dah rasa ok dlm 4-5 minit, boleh tutup api.

10. Sendukkan dalam bekas dan hias dengan daun sup.

Tadaaaa dah siap!!
Proses penyediaan lebih kurang 15-20 minit je..

Haa ni gambar yg sy masak tadi..



Habis licin 4 beranak makan..

Makan pula dengan nasi panas..

Memang terbaik lah!

Anak2 pun kejap2 lari suh suap..

Xyah suruh pun xpe..

Hahaha..

Selamat mencuba!

Walaupun rupa x cantik tapi yang penting anak2 suka..

Hencik suami pon layannn..


Ok dah tu je nak share..

Jumpa lg for next resipi!

As salam ☺️





Sunday, 13 September 2015

AIR KARAT DI RUMAH? Cuba Ini!

HANYA RM0.38/LITER!!

post ni 3 tahun lepas..
after i reward myself guna bonus Shaklee masa tu :)

get clean water


memang puas hati sangat..
skang masih gunakan water pitcher ni walaupun dah pindah rumah baru (xde lah air karat gini)..
memang thumbs up la kan!

harga?
RM460..
dan anda dapat supply air bersih sekurang2nya untuk 1 tahun atau lebih!
Hanya RM0.38/liter..

Jimat??
anda tentukan!
kalau tanya saya confirm la saya ckp terlebih2 jimatnye kan!
heheh
do contact me if rasa nak air bersih dengan penjimatan terbaik!

biha
019 6667748

Wednesday, 9 September 2015

RESIPI : KUAH LAKSA VERSI BIHA ANIS

As salam
Disebabkan post gambar laksa yang ni..



saya dapat banyak request untuk share mcm mana nak buat kuah laksa..
Lama dah dpt request suh share camna saya buat kuah tu..
Tapi tu lah..
Asyik lupa je..

So this time saya share je terus kat sini..
Tak yah nak ulang2 dah..
Kalau ada yang tanya kagi boleh lah suh baca je kat sini..

Resipi ni saya belajar dr ibu saya..
Turun temurun katanya..
Memang dari kecik memang ini lah resipi nya..
X ubah pun sebab mmg dah suka version ni kan..

Ok ni bahan2 nya..
Cuma jangan ditanya kuantiti each item sebab resipi ni adalah resipi campak2 n sesedap rasa..
Masa masak masa tu rasa..
Apa yang tak cukup tambah sebaiknya..

Bahan A (untuk dikisar)
1. Bawang merah
2. Cili kering

Bahan B (untuk rebusan)
1. Ikan kembung / mabung (type2 yg ni..x pakai pun ikan sardin or lain2)
2. Asam keping

Bahan C
1. Daun kesum
2. Bunga kantan
3. Asam keping
4. Belacan
5. Garam
6. Pak aji (jika jenis mmg xleh tinggal pak aji)

Cara masak

1. Blendkan bahan2 A dan asingkan. Kalau ikut cara saya, blendkan asing2..nanti senang nak balancekan rasa mana yg x cukup

2. Rebuskan bahan2 B bersama2. Kuantiti air tu banyak pun xpe..nanti boleh blendkan isi ikan tu ngan air rebusan tu.

3. Toskan ikan yg dah siap direbus. Asingkan isi dan tulang ikan. Asam keping boleh buang kalau xnak recycle.

4. Blendkan isi ikan dengan air rebusan. Blendkan jugak tulang ikan tapi tapis betul2 jangan ada tulang masuk dlm periuk.

5.  Dah siap item 1 - 5, masukkan semua item A dan B yang dah blend ke dalam periuk. Masukkan jugak item C termasuk belacan yg dah diblend dulu. Masukkan baki air rebusan ikan (jika ada) dan tambah air biasa if rasa nak kuah lebih.

6. Biarkan kuah mendidih n keep rasa. Mana2 rasa yang tak cukup, boleh tambah. Ni memang sesedap rasa ye. Ikut tekak masing2

7. Bagi didih lama sikit biar kuah rasi dengan isi ikan n pekat. Kuah tu nak tau dh masak or blom tengok isi ikan dah turun ke bawah or blom.

8. Celur laksa siap2 sebelum kuah masak. Kalau nak cepat boleh guna laksa segera. Kalau rajin n boleh tunggu, pakai la laksa kering. Macam saya, lebih suka yang jenis kering nya. Lagi best n kenyal.

9. Dah masak boleh lah hidangkan dengan potongan daun salad + hirisan timun + hirisan bawang merah + cili merah + cili api hiris + telur rebus.

Siap untuk dimakan.
Macam saya, selalu buat ikan sampai 2 ke 3kg sekali masak.
Boleh simpan untuk dibekukan.
Sebab tu lah saya jarang takde stok kuah laksa.
Bila rasa nak makan, anytime boleh panaskan n feed the madness.. hahaha

Ok lah
Selamat mencuba!
Kalau rasa malas nak masak, meh la datang rumah
Tapi bagitau dulu.
Kang laksa kering je ku hidangkan..
Hahaha

Sebelum tu meh jamu2 mata
Koleksi gambar laksa yang saya buat ..
Hehe

Saya memang suka makan gini..kuah penuh sampai x nampak laksa tu sendiri..pastu hirup! Puas! Hehe


Takde yang lain2 pun takpe..yang penting kuah nya penuh!

Selain dari kaya dengan protein darik ikan, laksa juga terkenal di kalangan pengamal diet sihat untuk kurus kerana laksa dikatakan mampu menguruskan badan. 
Hehe..

Tapi jangan makan ngan laksa..
Makan kuah ngan sayur2 tu je ye..
Baru boleh kurus..
Ye tak?
Hehe

Kalau rasa tak sanggup nak makan laksa semata2 nak kurus, meh la amek SLIMMING SET SHAKLEE..
Pun boleh digunakan untuk turunkam berat badan..
Tak yah masak lama2 kat dapur..
Hehehe

Biha Anis
019 6667748






Wednesday, 2 September 2015

"Acik Nak Beli Keropok?"

Alkisah tadi..
Pegi makan kat mydin s2 after COD Vita C SR kat central park..
Masa umi tengah sibuk2 arrange pinggan nak start makan, si ayah letak tosai untuk budak2 kenit..

Tiba2 ada sorang budak kecik baya2 qaid datang kt tengah2 meja (dlm pic sebelah qaid) tanya gini
B : Acik nak keropok?
U : Apa dia?
B : Acik nak keropok?

Umi mcm blur2 terus geleng kepala sbb mcm dgr x dgr dia tny apa..
Pastu dia g meja sebelah tny soalan sama..
Baru lah umi tau dia jual keropok..
Dekat 2 3 meja dia g..
Ada meja hujung mcm hulur duit..
Cuma umi x sure org tu beli ke x..

Pastu bila si ayah smp kt meja, umi ckp la budak kecik tu jual kopok..
N suh ayah panggil budak tu bila dia pat
Almaklumlah..
Hati seorang umi kan.Ganas2 pun ada hati dlm taman hokei!

Bila budak tu dah nak sampai, kami pun lambai2 suh dtg..
Dia dtg balik..
B : Acik nak beli kopok?
U : Adik jual apa ni? Keropok apa?


Budak tu kluarkan keropok dr plastik..
Tengok2 ala2 kopok lekor..


U : oo kopok lekor..bape ringgit ni?
B : RM10 je cik
U : Sapa buat?
B : Mak buat
U : Mak buat?

Umi tengok sticker kat kopok tu dibuat di terengganu..



U : uih jauh nya..adik duduk tengganu ke?
B : Aah acik, datang sini naik kete..ngan atok
U : ooo..x sekolah ke? umur berapa ni?
B : 6 thn.. x sekolah pun
U : oo..ok lah..acik amek 1
B : acik, amek lah 2..
A : kalau amek 2, lepas ni boleh balik lah?
B : aah..lepas ni balik..esok nak balik terengganu dah..
U : oo..ok lah..acik amek dua..lepas ni boleh balik..


Lepas byr terus dia lari..
Umi lupa nak tny apa nama dia..
Hukhuk..
Dia dah pegi br teringat..

Bagi umi x kisahlah apa jua dia jual n berapa harga..
X kisahlah dia tipu ke apa ke..
Yang umi tau dia yang sekecil itu sudah mula bantu ibu bapa untuk cari duit..
Dia bukan minta sedekah..
Tapi dia mencari duit yang halal..

Sedangkan anak2 umi makan pakai belajar semua alhamdulillah..
Umi boleh penuhi tanpa perlu dia bantu umi cari duit..

Syukur lah..
Tak semua org bejrnasib baik..
To this adik, acik doakan awak jd anak yg baik n berjaya ye..

Pengajaran?
Sendiri boleh fikir kot..
Ye tak? Hehe


Sempat amek gambar ngan budak tu..
Kagum actually..
Pengalaman kan..

- biha anis -

Sunday, 30 August 2015

BILA MOOD RAYA KEMBALI

Bila mood raya kembali..
Kuih raya adalah menu paling best sekali..

Betul tak?

Hehehe..

Hari ni budak kenit 2 org sibuk nak makan kuih raya lepas bangun tido..

Umi layan kan aje..

*kuih raya bnyk lg..boleh lah carry fwd utk raya haji terus 😅😅

Saturday, 29 August 2015

WE DID IT ADIK!


Alhamdulillah

Berjaya angkut 'sekampit beras' ni naik atas bukit

Walaupun byk kali berhenti n masa daki paling tinggi pass over 'sekampit beras' kat si ayah

But WE DID IT ADIK!

Sama mcm biz Shaklee

Nak mendaki punya payah

Banyak halangan

Banyak kali terhenti2 sekejap2

Ada masa kita kena mintak pertolongan orang lain

Tapi bila dah berjaya berada di atas, insyaallah anda akan rasa manisnya perjuangan untuk mendaki tersebut!

Yang pasti walaupun semasa dalam pendakian ramai memotong, itu bukan satu alasan untuk berhenti dan putus asa

Terus kan perjalanan dan pendakian, Insyaallah

Kejayaan PASTI milik anda

- biha anis -
Master Coordinator
019 6667748

Thursday, 27 August 2015

5 TIPS PENJAGAAN KESIHATAN SEBELUM/SEMASA MENUNAIKAN UMRAH / HAJI

PENJAGAAN KESIHATAN SEMASA MENUNAIKAN UMRAH / HAJI


Musim haji dah tiba lagi..
Ramai pakat update menghantar saudara mara ke Kelana Jaya (tempat berkumpul paling glamer di musim haji) or kawasan yang telah ditetapkan untuk penerbangan ke Madinah / Mekah.
Alhamdulillah. Tahniah bagi mereka yang telah mendapat panggilan untuk menunaikan Haji pada tahun ini.

Perlu diingatkan bahawa tahap kesihatan perlulah dalam keadaan terbaik untuk memudahkan urusan mengerjakan ibadah haji.
Kesihatan yang baik akan melancarkan lagi urusan ibadah dengan sempurna dan tanpa ragu-ragu.

5 TIPS PERSEDIAAN PENJAGAAN KESIHATAN

Jom baca 5 tips persiapan untuk penjagaan kesihatan sebelum berlepas ke tanah suci dan semasa berada di sana.

1.     Jaga kesihatan dari awal terutama setelah mendapat pengesahan layak untuk mengejakan haji pada tahun tersebut. Kebiasaannya kelulusan untuk menunaikan haji boleh diketahui dari awal tahun lagi. Sekiranya berkemampuan, lakukan senaman untuk meningkatkan stamina semasa berada di tanah suci. 

** Pengalaman papa saya dulu, beliau mula berjalan kaki ke surau setiap kali waktu solat (almost 500meter dari rumah ke surau) untuk membiasakan diri berjalan jauh semasa menunaikan ibadah. Kebiasaannya hotel penginapan agak jauh sekiranya menggunakan perkhidmatan TH.

2.     Sekiranya bakal haji jatuh sakit selepas lulus pemeriksaan kesihatan, beliau hendaklah memaklumkan kepada pegawai perubatan agar maklumat terkini seperti jenis penyakit dan ubataan yang perlu diambil dapat dimasukkan ke dalam Buku Rekod Kesihatan bakal haji tersebut.

3.     Mengambil vaksin Meningococcal (wajib) dan vaksin tambahan seperti vaksin Seasonal Influenza dan Pneumococcal. Perlu ambil tahu bahawa Kerajaan Arab Saudi telah mewajibkan pengambilan pelalian Vaksin Meningococcal kepada semua bakal haji bermula tahun 2001 lagi. 

4.        Bagi jemaah wanita yang hendak mengambil ubat penahan haid, berjumpalah dengan doktor bagi membincangkan ubat serta waktu yang bersesuaian untuk mula pengambilan ubat tersebut. 

** Pengalaman adik yang baru balik menunaikan umrah, beliau agak terlewat untuk berjumpa dengan doktor sebelum tiba hari berlepas ke tanah suci, oleh itu beliau terpaksa redha kerana didatangi haid semasa berada di kota Mekah (jangan lupa, setiap kejadian ada hikmah di sebaliknya)

5.       Amalkan pemakanan yang seimbang dan ambil vitamin / makanan kesihatan tambahan yang boleh membantu untuk meningkatkan tahap kesihatan yang lebih baik terutama semasa berada di tanah suci.

** Berdasarkan pengalaman keluarga yang baru pulang dari umrah, adik turut membawa beberapa jenis suplemen tambahan untuk kegunaan semasa berada di tanah suci. Ia amatlah berguna kerana kos perubatan dan ubat-ubatan agak mahal di sana. 

SET KESIHATAN SEMANA MENUNAIKAN IBADAH HAJI / UMRAH

Antara suplemen yang boleh dibawa adalah seperti di dalam gambar iaitu NUTRIFERON, PERFORMANCE ORANGE, VITA C 500mg SUSTAIN RELEASE dan VITA-LEA IRON FORMULA.

Set Semasa Menunaikan Umrah & Haji Shaklee
   

Sekiranya anda mempunyai ahli keluarga yang bakal menunaikan ibadah haji, anda juga boleh menghadiahkan suplemen seperti di atas kepada mereka. Hubungi saya di 019 6667748 untuk mendapatkan bekalan suplemen tersebut. Semoga bakal-bakal haji memperolehi haji mabrur seperti yang dicita-citakan.


Biha Anis
019 6667748

Tuesday, 25 August 2015

Prosante : Set Penjagaan Rambut Terbaik

PROSANTE : SET PENJAGAAN RAMBUT ANDA!




Selain daripada makanan tambahan, Shaklee turut menawarkan set penjagaan diri dan kecantikan seperti untuk muka dan rambut. Untuk penjagaan rambut, Prosante dicipta khas untuk memastikan rambut sihat dan kuat serta dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi.

Terdapat 6 item khas untuk penjagaan rambut yang boleh disesuaikan mengikut keperluan harian pengguna.

REVITALIZING SYAMPOO

  • Humektan berperanan melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih berpaten, dengan mekanisme tindakan yang lembut
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa menjadikannya terlalu lembap atau kering

PURIFYING SYAMPOO

  • Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk penggayaan rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran yang lain
  • Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
  • Ideal untuk mengawal penghasilan minyak pada kulit kepala - rambut juga tidak berkelemumur

REPLENISHING CONDITIONER

  • Pelembap yang pekat untuk memastikan agar rambut sentiasa berkilat dan halus selembut sutera
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  • Menguatkan rambut dengan khasiat protein dan humektan asli

LIGHTWEIGHT CONDITIONER

  • Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menyebabkan nya terlalu melekit
  • Mengembalikan elemen struktur rambut agar nampak lebat, berkilat dan sihat
  • Menghilangkan kesan statik agar rambut lebih mudah digayakan dan diuruskan

LONG LASTING FINISHING SPRAY 

  • Bertindak sebagai 'medium hold' atau 'ketahanan sederhana' mengekalkan pilihan gaya rambut.
  • Memberikan perlindungan UV
  • Merapikan rambut yang kusut, kering dan sukar diurus.

NOURISHING SCALP TREATMENT

Produk teras dalam Sistem Penjagaan Rambut Prosante adalah Nourishing Scalp Treatment yang padat dengan formula ekslusif Scalp Health Complex.

Nourishing Scalp Treatment menangani punca masalah rambut dengan rumusan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan pengaliran darah, melindungi daripada kesan negatif faktor persekitaran serta membekalkan khasiat kepada kulit kepala.

  • Vitamin antioksida iaitu A dan E serta Koenzim Q10 (CoQ 10) melindungi rambut daripada kerosakan akibat radikal bebas dan tekanan persekitaran
  • Bertindak lembut untuk menghasilkan persekitaran yang optimum bagi pertumbuhan rambut
  • Formula tanpa bilas memudahkan penggunaan malah rambut boleh digayakan mengikut citarasa sendiri tanpa menggunakan masa yang terlalu lama
  •  Tidak menyebabkan rambut terlalu melekit atau berminyak

KEUNIKAN SHAKLEE


Prosante Nourishing Scalp Treatment adalah formula ekslusif yang telah terbukti berkesan untuk mengurangkan keguguran rambut semasa disikat. Ia juga melebatkan dan menguatkan rambut secara semulajadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut Prosante.



Sistem Penjagaan Rambut Prosante telah terbukti berkesan dan dipercayai.
Hubungi saya untuk tempahat Set Penjagaan Rambut Prosante anda hari ini!


Biha Anis
Shaklee Independent Distributor
019 6667748

** maklumat diambil dari laman sesawang rasmi shaklee (www.shaklee.com.my)

Sunday, 23 August 2015

Jalan Jalan Cari Makan : Durian SS2 PJ

As salam..

Nak throwback..
Cite semalam (22.8.15)..
Dah janji ngan adik badik nak bawak ibu p makan durian kat SS2 PJ..
Kes nya kemaruk tiba2 ngidam nak makan durian..
Hahaha..

So selepas berminggu2 x berkesempatan pegi, semalam lapangkan jugak diri gerak ke Shah Alam lepas almost 3 bulan tak turun Shah Alam..
Jangan tak tau Shah Alam tu rumah ketiga 😊..
Mana boleh tinggal Shah Alam..
Boleh kata suku umur stay kat sana..
Hehe..

Tempat pertama tuju ke Sunway Pyramid sbb nak gath ngan adik p ke PJ..
Satu sebab dia tlg p beli Vivix untuk customer yang nak cod esok (isnin)..
Dua sebab dia x tau jalan nak ke tmpt jual durian tu..
So gerak sama2 dr Sunway ke PJ..

Lokasi kedai2 yg jual durian tu : area Balai Polis Taman Sea, Petaling Jaya..
Ingat2 lupa jugak sebenarnya..
Tapi hencik husband redah aje..
Pusing2 jumpa balai polis..

So terus masuk simpang tepi balai polis..
Tengok2 deretan kedai yang jual durian tu dah xde..
Take note, dulu kami pernah datang lepas habis tempoh pantang Qayla..
Around Qayla umur 46 hari mcm tu kami pernah p makan buffet durian kat sana..

So this time mmg agak terkejut sbb deretan kedai tu dah xde..
Yang ada hanya 2 kedai yg tinggal..
Tapi ditutup dengan kanvas..
Cuma kami ada nampak kaki2 orang kat dlm kedai tu..
Bukak tingkap, semerbak bau durian..
So kami tau ada je durian di sebalik kanvas tu..
Hehe..

I keluar kereta n terus selak kanvas..
Ada bangla sorang tgh kat longgokan durian..
Ada 2 org melayu tgh duduk makan durian..
Ada 2 3 org cina (tokei n workers kot)..

Tanya kat bangla..
S: Dah xde jual ke durian buffet?
J: sini packing je..Yg buffet tu dah xde..
S: Kat mana ada buffet?..
J: tak tau..

Pastu tanya lagi..
S: Yang ni u jual tak?
J: jual...
S: Boleh makan sini tak?
J: Boleh
S: Durian apa u ada?
J: Musang King & XOXO
S: Berapa per kg?
J: Musang King RM38/KG.. XOXO RM18/KG

ku terus patah balik kt kete n discuss..
Terus park tepi sebab fikir dah ngidam sangat nak makan..
Mana lg nak p cari kan?
Kat USJ ada nampak 1..
Tapi xtau bukak ke tak sbb masa tu baru kul 3.30 ptg kot camtu..

So terus masuk n mintak bangla tu amekkan durian..
Heheh..
Kami decide nak amek dua2 type..
Nah..
Enjoy the piccas!

Musang King

Ececece..nak tunjuk skill nampak


Alahai..action je lebih..letak kat mulut pastu takat tu je lah..hai lah anak..

Layan pm customer..hehe


Pejam mata ye nak oii

Ni aksi tak nak kalah..

Abaikan mataku gitu..x sure lah tgh gossip apa..hahah

Ni XOXO nye plak

Tetap layan cust..hades.

Okeh..
Kami ada 5 orang dewasa..
Mampu makan 4 biji jer..
ahahahaha..
teringin mcm lah 10 org nak makan..
Last2 mampu habiskan 4 biji je..
2 MK 2 XOXO..
Jadi lah buat lepas rasa..

Pastu ada tapau untuk kakak n papa..
Dpt lah total 3 MK n 3 XOXO..
Total damage?
Hehe RM330..
Selamatttt...

Hahaha..
Ok my review :
OK je makan kat sini..
Cuma dah x best mcm dulu sebab dulu ada buffet..
RM25/head..
Eat all that u can..
Tu dulu..
Skang dah camni..
So layan kan aje..
Nak cr yg buffet dah x tau kt ne..
So layan kan aje..
Dah tekak nak jugak kan..

Sapa2 yang nak g terjah, g aje..
Cuma pastikan poket gemuk lah..
Buah durian dah habis musim kan?
Hehe..

Nanti lah continue another story..
Weekend gateaway..
Hehe..

11 Sebab Mengapa Saya Memilih VIVIX

Pilihan Saya


3 tahun lepas..
Masa saya sign up jadi ahli Shaklee, dah dengar sok sek betapa hebatnya item yang satu ni..
Tapi masa tu saya tak terfikir yang Vivix akan menjadi item pilihan kegemaran saya..

Alhamdulillah..
Masa promo Buy 6 Free 1 utk pertama kali selepas saya sign up, terus rembat sebotol untuk diri sendiri (masa ni pun alhamdulillah bonus dah makin selesa, so pejam mata beli utk diri sendiri..)

Sejak dari tu saya dah jatuh cinta dengan VIVIX..
Memang tak pandang belakang dah..
Tambah pulak bila dapat tau kebaikan yang VIVIX tawarkan..

Benarlah orang kata..
Harga sebuah (haha betul ke tu) kesihatan tidak boleh dijual beli..
Bila dah sakit, duit berkepuk berjuta2 pun dah xde makna..
Ye tak?

Ni saya senaraikan 11 SEBAB MENGAPA SAYA MEMILIH VIVIX SHAKLEE SEBAGAI PILIHAN NO 1 SAYA..



Sebab tu bila Shaklee tawarkan promosi BELI DUA BOTOL DISKAUN 5%, saya memang tak lepaskan peluang ni..
Bukan senang tau nak dptkan diskaun ni...
Dulu setahun sekali je promosi B6F1..
Now Shaklee tawarkan B2L5% dari Mei 2015 sehingga kini..

Jadi anda masih mempunyai peluang untuk grab promosi ini!
Harga runcit VIVIX RM475 sebotol..
Tapi dengan promosi ni, anda boleh grab dengan harga yang lebih murah!



Jom grab sementara promosi masih ada!
Hubungi saya di 019 6667748 untuk VIVIX anda hari ini!

Biha Anis
019 6667748




Friday, 21 August 2015

TESTIMONI - HILANG 10KG DENGAN VIVIX

As salam..

Hari ni nak share testimoni mengenai seorang anak yang hadiahkan 1 botol vivix kepada ibu beliau..

Masalah si ibu adalah sengal2 dan kebas2 badan..
Maklumlah..
Si ibu dah berusia..
Normal bila sakit2 gitu..

Jom baca..
Apa yang terjadi bila si ibu mengambil Vivix secara konsisten..



Alhamdulillah..
Niat untuk hilangkan sakit2 si ibu terus dapat benefit lain..
Pakej berat turun..
10kg pulak tu..
Dari 88kg turun ke 78kg dan maintain..

Alhamdulillah..
Tahniah makcik..
Kerana yakin dengan produk yg anak makcik bagi

Vivix sememangnya terkenal sebagai 'Tonik Ajaib'..
Banyak dah testimoni mengenai Vivix ni..
Next time saya akan share testimoni lain pula..

Sekiranya berminat untuk mendapatkan Vivix, anda boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut di 019 6667748.

- Biha Anis -

8 Sebab Mengapa Saya Memilih Set Bersalin Premium By Shaklee Semasa Berpantang Anak Ke 2







As salam..

Semasa melahirkan anak pertama, saya keliru nak memilih set bersalin yang sesuai.
Baca blog sana sini tentang pengalaman masing2 menggunakan set2 bersalin yang sesuai last2 saya buat keputusan untuk menggunakan set dari N*** R****.
Selepas melahirkan anak pertama, gynae + paed advice untuk jangan ambil apa2 jamu sehingga anak berumur 20 hari.

Disebabkan saya ni lurus bendul (maklum ler pengalaman pertama kan :P) so saya langsung tak usik kotak set tersebut sehingga lah anak berusia 20 hari.
Tambahan pula sibuk uruskan anak jaundice (siap pakej tido bawah lampu 3 hari 2 malam di hospital) so memang xde hati nak amek jamu jamuan..

Only after 20 hari berpantang, baru nak terkial2 bukak kotak set bersalin tersebut.
Ye..saya terlepas all the cuci2 tu (punya la tahan sakit lps bersalin kan)..hahahhaa
Last2 gelak sendiri sebab rasa bodoh sangat..hahahahah

Dan saya juga mengalami masalah SEMBELIT yang sangat teruk..
After 2 minggu masih tak membuang.
Azabbbbb weeiiii!..
x nak kenang dah zaman tuh..

Ending masa pantang 1st, all the jamu jamuan x habis pun..
Yang bantu membuang pun ada separuh botol kot..
hukhuk..
So there is how my RM 3++ goes for the Set Berpantang..

****Note 1 : saya belum kenal Shaklee masa berpantang anak sulung

Masa bersalin anak kedua, saya memang terus decide untuk berpantang menggunakan SET BERSALIN PREMIUM By SHAKLEE..
Memang x survey any jamu jamuan pun masa tu sebab masa preggy memang dah consume Set Preggy Shaklee..

Alhamdulillah..
Lepas je keluar dari Labour Room, saya dah mula mengambil set tersebut (sebelum bersalin dinamakan set preggy, so lepas bersalin bau sebut set bersalin..tapi item almost sana je semua..sp continue aje..hahaha)..

Antara yang saya dapat rasa bila amalkan set ni

1. Baby tidak kena Jaundice
2. Saya tak sembelit
3. Badan segar n boleh handle 2 anak sekaligus
4. Susu ibu terlebih banyak (saya start buat stok susu since day 3, masa anak 1st masa day 14 baru start since anak jaundice kan...)
5. Rahim mengecut dengan lebih baik.
6. Bentuk badan lebih kurus dari biasa (dapat berat anak dara, even lagi ringan dai sebelum kahwin :P)
7. Berat anak pun naik cantik selepas sebulan :)
8. Tiada masalah membazir sebab saya amalkan sehingga habis dan siap bersambung2 semasa menyusukan anak :)

Alhamdulillah..
Memang suka sangat pengalaman mengamalkan Shaklee ni..
Memang terbaik..

*** Note 2 : semasa berpantang anak ke 2, kakak urut ada bekalkan jamu, saya hanya mampu telan 2 biji sahaja kerana jamu tersebut buat saya sakit kepala yang amat. Saya ada try n error (stop after 1st day n try ambil lagi after 1 week, hasil tetap sama..sakit kepala yg tahap guling2 :( )


Sekiranya anda masih tercari2 set bersalin, saya memang sarankan anda meggunakan Set Bersalin Premium By Shaklee sebagai pilihan anda!

Di dalam SET BERSALIN PREMIUM By SHAKLEE ini terdapat 6 item iaitu VITA-LEA, VITA C SUSTAIN RELEASE, B COMPLEX, OSTEMATRIX, ESP dan ALFALFA COMPLEX yang mana setiap satu mempunyai tugas masing2..

Hubungi saya untuk maklumat lanjut :)
Harga? Tidak jauh beza dengan set2 bersalin di luar.
Yang pasti, anda boleh teruskan set ini sehingga habis menyusukan anak sehingga 2 tahun πŸ˜„


Biha anis
019 6667748


Thursday, 20 August 2015

TESTIMONI - Dulu Pun Tak Rasa Semolek Gini

Ohhh happy gila bila dpt whats app dr loyal cust ni..

Sbb beliau sangat2 teruja dengan hasil apavila mengamalkan Shaklee..

Seingat biha, kak ti ni mula amalkan Shaklee lebih kurang setahun setengah yg lepas..

Siap dapat pakej mengandung n berpantang dengan Shaklee..

Meh baca..

Apa yang kak tie share kat biha..

Fresh lg ni sbb baru kul 2 tadi kak tie msg biha..




Alhamdulillah..

Starting dulu kak tie just msg suh rekemen apa yg sesuai utk atasi keletihan n stress..

Pastu kak tie pregnant..

Sambung sampai lah anak dah almost 1 thn lebih skang..

Seronok dpt bantu kakak 1 dorm kat smka shams dulu..

Kalau rasa nak semolek kak tie ni meh lah hubungi biha..

I try to help..


Biha
019 6667748