Saturday, 19 July 2014

Testimoni Shaklee Water Pitcher

Okeh..

Meh nak bg review lagi...

Dulu..
Dulu laaa..
Masa belum pindah kt rumah skang ni, i dok sewa umah my parents kat Seremban 2..
Kat Central Park..
Taman tu siap by 1998 camtu lah..
So masa i start dok situ tahun 2010 after kawin..
So umah dah lebih 12 yrs la..

Apa yg i dapati adalah air paip umah tu sangat berkarat..
I x blame Sains (n9 nye jba) bekalkan air kotor..
Tapi i tau paip umah my parents ni dah lama..
So dah berkarat..

Kalau i x bukak paip dlm 2 3 hari, confirm i kena bukak paip for 5 minutes before i nak guna..
Bayangkan i guna air karat utk memasak..
Utk minum etc..

Masa tu kan ekonomi i x berapa ok..
I decide beli this SHAKLEE STARTER WATER PITCHER SET guna bonus Jun 2012 yg i dpt masa julai 2012..
Kire hadiah besday lah..

1st time pakai i terus puas hati..
Dlm gmbr tu i bg contoh air kat umah tu b4 n after guna Shaklee Water Pitcher..
Beza sangat kan??..

Yup..
I x mampu nak beli filter yg ribu riban tu..
Tambah lg kalau ade yg sejuk panas..
Pon x mampu..
Masa tu i mampu beli yg ni je..
Sebab x sampai ribu2 pun..
Setengah ribu pon x sampai 😁😁..

I guna sampai lah i pindah new house..
Kat sini paip still baru..
So xde lah masalah air karat..
Tp sebab i dah biasa n i nak berikan air yg bersih kt family utk makan minum, so i continue guna kat umah baru jugak..

Apa lg yg best WATER PITCHER ni selain dpt berikan air yg super bersih??
Take note ye ia dpt filter 99% bendasing..

Ianya adalah portable ye..
Yup..
It is portable..
X paham maksud portable?
Ok..i boleh di bawa ke mana2..
Yup..
Ke mana2..
Bukan shj boleh letak kt dapur..
Nak bawak ke bilik, hotel, balik kg, p holiday etc..
Semua boleh..

Sebab nya ia tidak bersambung ke paip air rumah..
Best kan?
Bila dah x bersambung ke paip umah, maka secara automatik ia tidak memerlukan kos pemasangan, kos maintenace etc..

Dah tu?
Apa yg kos lain2 nya?
Ok..
Kos lain adalah u just perlu tukar the carbon filter when the time is arrive..
Bila masa tu tiba?
After u turas air guna pitcher tu selama 80 kali..
Yup 80 kali..

80 kali tu kira2 bape liter air?
It almost 303 liter air..
Byk x?
Hehe..

Saya dah guna 2 thn pitcher nih..
Average 1 carbon filter tu dlm 4 bulan lah..
Yup..4 bulan tu lama tau..
Shaklee ada jual asing carbon filter tu...
1 box ada 3 carbon filter..
So setahun dlm 1x je pun nak kena kluarkan duit..

Ok..
Carbon filter tu diperbuat drpada apa?
Yes..semua org tau salah 1 Shakleenye motto adalah ALWAYS GREEN..
So carbon filter ni adalah diperbuat dari tempurung kelapa..
Yup..
Tempurung kelapa..
Jgn kata korg xtau apa tu tempurung kelapa ye..
Hee..

Ok..
Apa info lg yg korng nak tau?
Meh bgtau ai..

Kalau berminat nak beli, ai ada 1 set ready stok kt umah..
1 set tu ada apa?

Ok 1 set starter tu ada
1 pcs pitcher
1 pcs housing filter
4 pcs carbon filter (long lasting more than 1 yr)..

Kalau nak purchase,
Meh roger ai kat 019 6667748

From satisfied user,
Biha
Shaklee Independent Distributor

No comments:

Post a Comment