Friday, 10 October 2014

SHAKLEE & ATKINS : AISKRIM HOME MADE FOR ATKINERS

As salam..

Malam ni i nak share plak resipi aiskrim yang boleh disesuaikan untuk mereka yang sedang berdiet ATKINS..

Resipi ni i dpt dr 1 blog ni..
Lupa blog mana..
Tapi beliau juga salah sorang atkiners..
So tu yg i berani nak try..

Hahah..
Adatla kann..
Time diet lah masa tu semua nampak sedap..
Tul tak??

Ok..
Nah ni bahan2 yg i guna..

1 biji telur
1 kotak whipping cream (i pakai kotak kecik.. 6.6g carb)
1 sudu serbuk koko (i amek brand van houten.. 0g carb
1 penutup esen vanilla ( i pakai je brand blue key tu)

Mula2 i bwk kluar i nye mixer..
Pastu tetiba malas..
Hahah..
Sudah nya i simpan balik mixer n kluarkan blender yg mmg guna utk bahan2 x pedas..

1st i masukkan telur..
Then blend..
Lps tu i masukkan satu2 as per list..
I blend dlm 5 minit..

At the same time i basuh bekas aiskrim anak2..
Punya lama dah beli..
Malam ni baru nak pakai..

Ada 6 part..
So 3 part i tuang yg i nye..
Lg 3 part i letak chocolate rice ngan choc chip..
Cuma lps i tuang i nya, i masukkan plak 3 scoop susu MEAL SHAKES..
Ye la..
Tu utk anak2 nya kan..

So now br masuk peti ais..
So tunggu ah esok..
Sedap ke x..
Heheh..

Sapa nak try?
Sila lah cuba..
Sapa nak buat aiskrim meal shakes, meh la roger i..
Bulan ni promo buy 3 free 1..
Harga terbaik sepanjang zaman..
Hehe..

Biha
019 6667748

No comments:

Post a Comment