Wednesday, 8 October 2014

SHAKLEE & ATKINS : INDUCTION PHASE CARA SAYA

As salam..
Ok..
Smlm dah bercerita mcm mana i boleh terjebak dengan DIET ATKINS kan?
So hari ni nak cite plak pasal diet ni sikit dan mcm mana saya adapt cara saya dengan Shaklee..
Sebenarnya diet ni dah lama diperkenalkan
Kebanyakan yg cuba diet ni insyaAllah akan berjaya kalau follow rules dia..
Paling tidak mesti ada penurunan jugak..
Sebab tu i nak try jugak..
Okay..
Diet ni ada 4 fasa..
Setiap org kena start dengan fasa pertama iaitu INDUCTION PHASE..
Tempoh fasa ni adalah sekurang2 nya 2 minggu.
Dalam tempoh ni anda perlu limitkan jumlah carbo dalam makanan seharian kepada 20g je..
Yup..
20g je..
Ada banyak pantang larang yg perlu diikut..
Nnt i cite eh pasal pantang larang dia..
Yg pasti TIDAK BOLEH MAKAN NASI!
hahaha...
Susah??
I x kisah..
Kata nak kurus kan..
So apa yg i buat?
I follow je rules dia..
At the same time i amek jugak ALFALFA + LECITHIN + PHYTOCOL ST + HERBLAX..
Sebab?
Of cos i nak hasil yg lebih cepat 
Banyakkk oii nak kena turunkan ni..
Kenapa i x amek protein shake mcm ESP / CINCH SHAKE?
Nanti i cite eh..
Next post..
Kalau nak tau camna pemakanan suplemen time i diet + nak join buat diet ni sama2, just hello2 i kat 019 6667748..
Insyaallah i cuba guide yang terbaik..
XoXo
-biha-
**gmbr tu menu hari kedua i ATKINS.. bwak bekal p ofis..masak sendiri..rajin kan? Hehe mmg pon i rajin..hahahah

No comments:

Post a Comment