Thursday, 9 October 2014

SHAKLEE & ATKINS : MENU SAYA - TOM YAM PUTIH

As salam..

Malam ni nak share resipi menu atkins saya : TOMYAM PUTIH..
Resipi ni i google je pun..

So ptg td try lah masak..
Alhamdulillah..
Rasa dia not bad..

Bahan2

Bawang merah
Bawang putih
Lengkuas
Serai
Daun limau purut
Isi ayam / daging / seefood
Sayur2 mcm brokoli / bunga kobis / celeri / lobak / tomato
Air perahan limau nipis
Air

Cara2 nya mudah sgt..
Masukkan air secukup bahan2 yg ada..
Masukkan bawang lengkuas serai daun limau purut n  sumber protein (kalau letak ayam / daging).. seafood letak lambat sikit sbb cpt masak..
Tunggu didih, letak seefood ngan sayur2..
Last letak garam dan air perahan limau nipis..
Rasa n sesuaikan dengan tekak..

Dah siap!
Mudah kan?
Bukan ATKINS je boleh makan, 1 family  pon boleh..
Hehe..

Tapi sebelum makan i telan dulu PHYTOCOL ST..
Lepas makan? Amek plak LECITHIN..
Confirmmmm
Sekejapan je korang leh lari masuk toilet..
Heheh..

Nak try DIET ATKINS + SHAKLEE?
Boleh hubungi i kat 019 6667748 utk konsultasi percuma..

** ATKINS boleh amek kuah ke? Dari pembacaan i, ATKINS xleh amek sumber karbo + gula..so i choose utk katakan boleh kpd kuah sbb xde pun bahan2 yg boleh menyumbang kpd karbo yg tinggi..ingat ye.. dalam INDUCTION phase hanya 20g Karbo dibenarkan dalam sehari..so pandai2 ya..

-biha-

No comments:

Post a Comment