Wednesday, 8 October 2014

SHAKLEE & ATKINS : SATU PERMULAAN

As salam..
Lama sungguh tak bersiaran..
Habis bersawang kat sini..
Alkisahnya xtau mana pegi post2 lama..
Kat dashboard tru fon semua tulis publish..
Tapi bila view blog, ada 1 post je..
Bila bukak dashboard dr pc, list post semua xde..
Bukak view blog dr pc, ada 1 post je..
Nangis! 
Sebab xtau napa jd gitu..
Ok xpe..
Later lah pk camna nak solve kan..
Hari ni nak cite pasal mcm mana PERMULAAN saya terjebak dengan DIET ATKINS!
Al kisah..
Adik2 saya yg 2 org tu dah start seminggu awal dr saya..
Adik yg no 4 tu timbang after 1week INDUCTION PHASE turun 3kg..
Daku terus "wohooooaaaaa!!!, jeles wooii!!"
Terus malam tu roger 2 org tu tny details camna ATKINS ni..
Sebenanrnya dulu masa bujang pernah try..
Tapi rasa mcm susah je..
Xtau lah..
Maybe masa tu x berat sangat kot..
Malam tu adik2 terus cite n bg semangat utk ku buat jugak..
Mmg mlm tu semangat ahhh..
Siap bwk kluar lauk awal2 nak masak utk bwk p ofis.m
Semangat x??
Hahaha..
So esoknya (30.9.2014) bangun pagi terus p masak..
1st menu : burger home made + telur goreng sebijik + salad..
Pagi tu bermulalah DIET ATKINS ku..
Sebelum tu dah timbang siap2..
Rekod bape berat masa 30.9 tu..
Sebelum p ofis, i siap2 telan ALFALFA utk sekat nafsu makan..
Kat ofis makan sarapan bg kenyang perut then telan LECITHIN..
Kebetulan hari tu ada game badminton anjuran kelab sukan ofis..
I salah sorg pemain utk grup sendiri gara2 xde calon nak main..
Lepas main makan balance bekal..
Kenyang..
Alhamdulillah..
Ptg kul 4 ada kat umah sbb org Astro nak dtg tukar dekoder sebab power supply rosak..
Lps cina tu balik, ku goreng pedal berempah..
Lps makan p amek anak2 kt umah ibu..
Malam makan apa lupa dah..
But seriusly : no carb + no sugar..
Layann!..
Settle day 1..
Sebelum tido ku amek PHYTOCOL ST + HERBLAX..
Gitulah cite nya..
Cite camna ku boleh terjebak dengan ATKINS..
At the same time ku combinekan diet ni dengan SHAKLEE sebab nak bg hasil lg cpt...
Heheh..
Oklah..
Sambung later..
Nah..
Jamu bekal yg i bwk p ofis on 30th tu..
Ada yg nak try DIET ATKINS + SHAKLEE?
Hubungi saya di 019 6667748..
Insyaallah saya akan consult..
-biha-

No comments:

Post a Comment