Sunday, 23 August 2015

Jalan Jalan Cari Makan : Durian SS2 PJ

As salam..

Nak throwback..
Cite semalam (22.8.15)..
Dah janji ngan adik badik nak bawak ibu p makan durian kat SS2 PJ..
Kes nya kemaruk tiba2 ngidam nak makan durian..
Hahaha..

So selepas berminggu2 x berkesempatan pegi, semalam lapangkan jugak diri gerak ke Shah Alam lepas almost 3 bulan tak turun Shah Alam..
Jangan tak tau Shah Alam tu rumah ketiga 😊..
Mana boleh tinggal Shah Alam..
Boleh kata suku umur stay kat sana..
Hehe..

Tempat pertama tuju ke Sunway Pyramid sbb nak gath ngan adik p ke PJ..
Satu sebab dia tlg p beli Vivix untuk customer yang nak cod esok (isnin)..
Dua sebab dia x tau jalan nak ke tmpt jual durian tu..
So gerak sama2 dr Sunway ke PJ..

Lokasi kedai2 yg jual durian tu : area Balai Polis Taman Sea, Petaling Jaya..
Ingat2 lupa jugak sebenarnya..
Tapi hencik husband redah aje..
Pusing2 jumpa balai polis..

So terus masuk simpang tepi balai polis..
Tengok2 deretan kedai yang jual durian tu dah xde..
Take note, dulu kami pernah datang lepas habis tempoh pantang Qayla..
Around Qayla umur 46 hari mcm tu kami pernah p makan buffet durian kat sana..

So this time mmg agak terkejut sbb deretan kedai tu dah xde..
Yang ada hanya 2 kedai yg tinggal..
Tapi ditutup dengan kanvas..
Cuma kami ada nampak kaki2 orang kat dlm kedai tu..
Bukak tingkap, semerbak bau durian..
So kami tau ada je durian di sebalik kanvas tu..
Hehe..

I keluar kereta n terus selak kanvas..
Ada bangla sorang tgh kat longgokan durian..
Ada 2 org melayu tgh duduk makan durian..
Ada 2 3 org cina (tokei n workers kot)..

Tanya kat bangla..
S: Dah xde jual ke durian buffet?
J: sini packing je..Yg buffet tu dah xde..
S: Kat mana ada buffet?..
J: tak tau..

Pastu tanya lagi..
S: Yang ni u jual tak?
J: jual...
S: Boleh makan sini tak?
J: Boleh
S: Durian apa u ada?
J: Musang King & XOXO
S: Berapa per kg?
J: Musang King RM38/KG.. XOXO RM18/KG

ku terus patah balik kt kete n discuss..
Terus park tepi sebab fikir dah ngidam sangat nak makan..
Mana lg nak p cari kan?
Kat USJ ada nampak 1..
Tapi xtau bukak ke tak sbb masa tu baru kul 3.30 ptg kot camtu..

So terus masuk n mintak bangla tu amekkan durian..
Heheh..
Kami decide nak amek dua2 type..
Nah..
Enjoy the piccas!

Musang King

Ececece..nak tunjuk skill nampak


Alahai..action je lebih..letak kat mulut pastu takat tu je lah..hai lah anak..

Layan pm customer..hehe


Pejam mata ye nak oii

Ni aksi tak nak kalah..

Abaikan mataku gitu..x sure lah tgh gossip apa..hahah

Ni XOXO nye plak

Tetap layan cust..hades.

Okeh..
Kami ada 5 orang dewasa..
Mampu makan 4 biji jer..
ahahahaha..
teringin mcm lah 10 org nak makan..
Last2 mampu habiskan 4 biji je..
2 MK 2 XOXO..
Jadi lah buat lepas rasa..

Pastu ada tapau untuk kakak n papa..
Dpt lah total 3 MK n 3 XOXO..
Total damage?
Hehe RM330..
Selamatttt...

Hahaha..
Ok my review :
OK je makan kat sini..
Cuma dah x best mcm dulu sebab dulu ada buffet..
RM25/head..
Eat all that u can..
Tu dulu..
Skang dah camni..
So layan kan aje..
Nak cr yg buffet dah x tau kt ne..
So layan kan aje..
Dah tekak nak jugak kan..

Sapa2 yang nak g terjah, g aje..
Cuma pastikan poket gemuk lah..
Buah durian dah habis musim kan?
Hehe..

Nanti lah continue another story..
Weekend gateaway..
Hehe..

No comments:

Post a Comment