Sunday, 16 August 2015

TIPS : Menghilangkan Kesan Contengan Anak Di Dinding Rumah

Assalamualaikum..
Lama sungguh tak hapdate beloq..
Dan2 nak on kan cik Dyson bagi sedut semua sarang labah2 yg ada kat beloq nih..
Hahaha ...
Okeh..
Hari ni nak share..
Tips macam mana saya atasi masalah anak suka conteng dinding..
Almaklumlah..
Ramai kawan2 yang masing2 anak2 tengah sakan membesar..
So masalah contengan ni rasa perkara biasa..
Sampai ibu2 dah tahap malas nak bising dah..
Hehe..
Alkisah si anak bujang nan sorang tu..
Elok senyap je kat tepi tangga umah atuk..
Si umi tengah layan The Pirates Of Carabian (betul ke eja tu? ) kat dapur..
Si adik tukang tengok abang buat operasi..
Tiba2 si maksu nampak..


Hah..
Terkulat2 si anak bujang..
Siap pakej tuduh adik buat lagi...
Walhal pensil kat tangan dia...
Hadoi la anakkk..

Boleh pulak buat operasi kat umah atuk ye..
Dah ler si atuk baru je upah orang utk cat 1 rumah sebelum raya hari tu..
Dah sah2 lah dinding tengah cantik berkilat belum tercemar..

Berdedar dada umi tengok si anak bujang nye conteng..
Malu sbb umah atuk nye tengah cantik ..

So umi pon amek la span ngan letak air suam..
Try la lap dinding yg penuh ngan conteng..
Sampai 2 3 tempat..
Hadoi la anak..
Umi lap2 sampai tahap tonyoh xde kesan..

Oh...
Umi dah risau..
Tup2 teringat..
Ada sebotol BASIC H umi mmg spare kt umah atuk..
Terus lari naik atas amek dlm toilet..
N titiskan 2 titis ke dlm bekas air tadi..
Berbuih2..

Umi start lap semula..
Alhamdulillah..
2 3 kali try tekan sikit span, kesan contengan pun selamat..
Hilang terus..



Lega..
Alhamdulillah..
Basic H memang tidak mengecewakan..
Lepas kering pun alhamdulillah..
Xde kesan capuk sikit pun..
Sama mcm sebelum kena conteng ..

Thanks Shaklee..
Thanks Basic H..
Penyelamat di kala kecemasan..

Hehe..
Anda ada masalah yg sama?
Haa meh beli sebotol Basic H..
Cuba dan rasa sendiri macam mana berkesan nya Basic H ni..
Mana nak beli?
Meh roger i meh..
Hanya RM46 sebotol..
Insyallah mampu milik!

Biha Anis| 019 6667748

No comments:

Post a Comment