SET PENYUSUAN

Terdapat beberapa set yang dicadangkan untuk penyusuan.

1. SET BASIC

  • Mengandungi 4 item - Vitalea , Vita C , B Complex & Alfafa
  • Dicadangkan kepada ibu-ibu menyusu yang tidak mempunyai masalah penyusuan.
  • Tempoh penggunaan adalah 4-6 bulan (bergantung kepada setiap vitamin)
2. SET EU4PACK

  • Mengandungi 4 item - Vitalea, Vita C, B Complex & Ostematrix
  • Dicadangkan kepada ibu-ibu yang bayi mereka mempunyai masalah G6PD.
  • Tempoh penggunaan 4-6 bulan bagi 3 vitamin asas & 1 bulan untuk Ostematrix.


3. SET 3M

  • Set paling lengkap untuk penyusuan.
  • Mengandungi 6 item - Vitalea, Vita C, B Complex, Alfafa, Ostematrix & ESP
  • Dicadangkan kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah penyusuan (susu merudum)
  • Tempoh penggunaan 4-6 bulan bagi 3 vitamin asas, 1 bulan untuk Ostematrix & ESP.


Kelebihan setiap produk

1. Vitalea ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita). Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang. 

2. Vita C sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan...dan kulit lebih cantikkk.

3. B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil..dan wajah berseri..inlah rahsianya ..B for Beauty.

4. Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  mencepatkan penghasilan susu ibu.


5. Kalsium@ Ostematrix : Dalam susuibu, antara komposisi vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum...ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkir.

6. ESP : Komposis vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. Apabila kita memasak sumber protien seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


*******************************************************************************

NAK ORDER?

1. Tentukan item yang ingin dibeli.

2. Hubungi saya dengan
             i. Email ke rabihah.anis[at]gmail[dot]com
            ii. PM saya di Facebook - Rabihah Anis / http://www.facebook.com/profile.php?id=714431445
           iii. SMS ke - +6 019 666 77 48

3. Tunggu balasan email / PM / SMS untuk harga barang yang ingin dibeli.

4. Bankin / transfer wang pembayaran ke
             i. Maybank - 555 171 510 858 (Rabihah Anis Hamid)
                             atau
            ii. CIMB - 122 600 853 975 24 (Rabihah Anis Hamid)

5. Email / PM / SMS bukti bayaran beserta alamat penghantaran yang lengkap

6. Barang akan dihantar kepada pembeli pada hari yang sama (sekiranya pembayaran dibuat sebelum jam 2.00 ptg), dan keesokan hari sekiranya pembayaran dibuat selepas jam 2.00 petang.

7. Tempoh penghantaran adalah 2-4 hari bekerja. (Selalu sehari dah sampai, tapi kami mohon agar pembeli boleh menunggu sehingga hari ke 4 sekiranya barangan tidak sampai pada keesokan hari selepas pembayaran).Ikhlas,

Ummi Qa'id Qayla

No comments:

Post a Comment